..............................................................."Η ευημερία της ανθρωπότητας αποτελεί πάντα το άλλοθι των τυράννων".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κοινό μέτωπο από συνδικαλιστές ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει ο καύσωνας;

Κοινή στάση τήρησαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, υπέρ της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, το ΠΑΜΕ, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ), Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις και τμήματα της ΠΑΣΚΕ. Όχι, μάλλον δεν είναι παρενέργεια του καύσωνα αλλά σημάδι μετατοπίσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το παράξενο είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη περνάει στα ψιλά, αν δεν εξαφανίζεται, ακόμη και από τον αριστερό Τύπο.
Στα ψιλά των εφημερίδων και εξαφανισμένο από τις στήλες πολιτικού σχολιασμού το ακόλουθο γεγονός, το οποίο μάλλον έχει μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία: Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Ιουλίου η κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Η είδηση είναι ότι το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καλέσει τα κόμματα της Βουλής να υιοθετήσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ!

Για να σχηματιστεί αυτή η πλειοψηφία συναντήθηκαν στο «ναι» τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η Αριστερή Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις και τμήματα της ΠΑΣΚΕ. Η είδηση πέρασε στα ψιλά στον Ριζοσπάστη του Σαββάτου, ο οποίος αρκέστηκε να επισημάνει: «Την απόφαση αρνήθηκαν να ψηφίσουν ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ» χωρίς να μας πληροφορεί για το ποιοι ψήφισαν την απόφαση.
Σχετική δημοσίευση ανέβηκε στην ιστοσελίδα «Ίσκρα», του  Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ. Δηλώσεις για το θέμα έκανε το Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ετοιμότητα να αξιοποιήσει την πρόταση του ΚΚΕ για να ορίσει το πεδίο συνεννόησης των δύο κομμάτων προς τα αριστερά και όχι προς την κατεύθυνση της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που έχει επιλέξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμηχανία και διαβουλεύσεις στα όργανα του κόμματος μάλλον εξηγούν τη σιγή των μέσων που διαθέτει η Κουμουνδούρου στον
Συνέχεια »
Popularity: 1% [?]
*από το: http://vathikokkino.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου